Passera Parc de les Aigües

SERVEI

PROJECTE

Obra pública

promotor

Ajuntament de Sabadell

constructor

Constructora de Calaf

Col·laborador

PBX Centre de Càlcul

disseny

Ajuntament de Sabadell

any

2021

localització

Parc de les Aigües Sabadell

Càlcul i Direcció de les Obres d’una Passera Metàl·lica

La urbanització del Parc de les Aigües de Can Llong engloba la coberta del dipòsit d’aigües del Ter Llobregat, situat en el promontori de Can Llong i cedit a l’Ajuntament de Sabadell. Per pujar a la coberta enjardinada es projecte una passarel·la – mirador, que condueix als usuaris dels itineraris adaptats a la topografia del parc fins la plataforma del dipòsit.

L’ arquitectura d’un clip desplegat, que puja sinuosament en rampes, es resol amb una estructura de biga caixó triangular que treballa a torsió per l’arrencada  del tauler en voladís. Els  pilars que suporten la passarel·la són tubulars circulars doblats, formant un pont que dona continuïtat entre els interiors i els exteriors.

La tipologia de la biga principal és Warren amb muntants, igual que les barres de travat del tauler format per costelles transversals connectades per les diagonals.

Els perfils estructurals escollits són tubulars enlloc d’oberts perquè la rigidesa a torsió és major, les barres comprimides sofreixen un vinclament menor, la flexió ambdues direccions es troba amb seccions tancades, oposició al vent reduïda i les soldadures a tracció tenen més recorregut.

POSA'T EN CONTACTE

Enginyeria Vall Construcció Urbanisme i Obra Civil Instal·lacions Medi Ambient Permisos i llicències |

Parla’ns del teu projecte

Expliqueu-nos el vostre projecte, ja sigui d’obra publica, privada, instal·lacions o construcció. Estarem encantats d’assessorar-vos i acompanyar-vos durant tot el camí. Des de la redacció del projecte, passant pels tràmits amb l’administració, fins a la direcció i finalització de les obres. Som Estudi d’Enginyeria Vall, i som aquí per ajudar-vos.